Manchester City med en lille overhånd historisk set

Logo Realmadrid 010101

Manchester City har ikke eksisteret i deres nuværende forfatning som ejet af Abu Dhabi i mange år, men trods den engelske klubs klare mangel på autenticitet og likeability, er den ved at få opbygget lidt af en rivalisering med en af Europas mest historiske klubber i form af Real Madrid.

 

De to hold har hidtil mødt hinanden ti gange, alle gange i Champions League med det første opgør i 2012, og når disse to kvartfinaleopgør er afviklet, vil Manchester City bemærkelsesværdigt nok være det engelske hold, Real Madrid har mødt flest gange. De 12 indbyrdes kampe kommer nemlig til at overgå de 11 imod Liverpool og Manchester United, så om vi kan lide det eller ej, brygges der altså på et rivalskab mellem klubberne i disse år – ikke mindst fordi Manchester City igen i år ligner den største og måske eneste store hindring på Real Madrids vej til at vinde endnu en Champions League.

Real Madrid vandt de to klubbers første opgør i gruppespillet i 2012 med en 3-2-sejr på Bernabéu efter et par sene mål fra Karim Benzema og Cristiano Ronaldo. Det blev fulgt op med en uafgjort i samme gruppespil samt endnu en Real Madrid-sejr og en uafgjort i semifinalerne i 2016, men selvom man slap uden nederlag i de første fire kampe, er det alligevel Manchester City, der har overhånden i dag.

I de efterfølgende seks kampe er det nemlig blevet til fire Manchester City-sejre, én uafgjort og en enkelt Real Madrid-sejr. Samtlige seks kampe har været i knockoutfasen i Champions League med Real Madrid som samlede vindere én af gangene. I kvartfinalerne i 2020 vandt City begge kampe med 2-1 efter nogle opgør, der blandt andet huskes for, at Zinedine Zidane på besynderlig vis bænkede Toni Kroos i samtlige 90 minutter på Bernabéu.

Dernæst fulgte de målrige, dramatiske og absolut mirakuløse dobbeltopgør i Real Madrids Champions League-vindende år 2022, hvor man på en eller anden måde slap fra Etihad med 4-3 og senere vandt på hjemmebane efter to udødeliggjorte sene mål fra Rodrygo, en straffesparksscoring fra Benzema og Michael Laudrups mindeværdige ord: ”Det her er ikke fodbold. Det er psykologi”.

Sidste sæson husker vi kun alt for godt med 1-1-resultatet på Bernabéu og 4-0-nedsablingen på Etihad, og det giver alt i alt en statistik på fire sejre til Manchester City, tre til Real Madrid og tre uafgjorte. Fire gange har de to hold mødt hinanden i dobbelte knockoutkampe med to samlede sejre til hver, og den samlede målscorer fører City med 18-14.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...