Optakt: Real Madrid – Barcelona, LaLiga, 32. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

Støvet har knap nok lagt sig efter den dramatiske duel mellem Real Madrid og Manchester City onsdag aften, og nu venter endnu et gigantisk opgør for Ancelotti og co. Og ikke bare et hvilken som helst; det er El Clásico, verdens største klubkamp.

 

For omkring et årti siden var det udelukkende VM-finaler og den amerikanske Superbowl, der kunne slå El Clásico i seertal og renommé. I dag er tiden med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi forbi, men det ændrer ikke ved betydningen af aftenens kamp, der ud over kampen i sig selv også kan blive enten en håndsrækning eller et dødsstød til Barcelona, der skal på besøg på Estadio Santiago Bernabéu.

Atlético Madrid er for længst blevet sat af i LaLiga-ræset, Gironas vilde pointstime brændte omsider ud, og nu er Barcelona tætteste udfordrer, men med Real Madrids ottepoints forspring ned til ærkerivalerne er Los Blancos fortsat storfavoritter til at vinde det spanske mesterskab uagtet aftenens resultat. Real Madrid kan dog ikke løbe fra favoritværdigheden i aftenens kamp, for man har set over hele sæsonen været et niveau eller to over Barcelona, og forhåbentlig kan City-kampen mere være et rygstød end en ulempe, når holdene træder ind på grønsværen i aften.

Real Madrid og Barcelona har for vane at møde hinanden mere end i blot de to ligaopgør hver sæson, da både Copa del Rey og den spanske Super Cup også er leveringsdygtige i Clásicos. Det betyder, at man siden det første indbyrdes opgør tilbage i maj 1902 er nået op på i alt 256 Clásicos i historien, og her har Real Madrid stadig en føring på 105 sejre mod Barcelonas runde 100.

Tre af Real Madrids sejre er kommet i de seneste tre Clásicos, idét man med Benzema som hattrickhelt slog catalonierne med 4-0 på Camp Nou i Copa del Rey-semifinalereturopgøret i sidste sæson. Det var også på Barcelonas hjemmebane, at Bellingham tidligere i sæsonen med to mål sikrede de tre point efter en ellers slatten indsats fra Real Madrid, og i januar mørbankede man så aftenens gæster med 4-1 i finalen i den spanske Super Cup.

Senest de to hold mødtes på Bernabéu, var det dog Barcelona, der tog derfra med en 1-0-sejr, så ud over at udbygge den indbyrdes magtbalance, sikre de tre point og give Xavi et spark i den mås, han i forvejen har så ondt i, ville det også være kærkomment med en sejr foran Bernabéus publikum. Og dermed foran en udsendt fra madridista.dk – følg endelig med på vores Instagram!

Real Madrid går ind til kampen med fuld kamptrup foruden Alaba og Courtois. Man har dog både spillet 30 minutters mere Champions League-bold end Barcelona og også spillet dem et døgn senere, så det er ikke udelukket, at der kan komme nogle ændringer i startopstillingen i aften, hvor i hvert fald Tchouaméni kommer med fra start. Barcelona mangler kun de skadede Gavi og Balde, men det er måske også mere truppens harmoni, de skal bekymre sig om. Gündogan var bramfri i sin kritik af Araújo efter sidstnævntes røde kort imod PSG, mens Xavi ved stillingen uafgjort fik skabt sig til endnu et rødt kort og dermed lod sit hold fuldstændig i stikken.  

Begge de to førnævnte spillere kommer dog med stor sandsynlighed til at starte. Araújo plejer at få den vigtige opgave med at holde styr på Vinícius. Brasilianeren har taget et par gode stik imod uruguayaneren i deres seneste dueller, men spørgsmålet er, om det i virkeligheden bliver Rodrygo, der ligesom imod Manchester City får pladsen til venstre. Sikkert er det i hvert fald, at Bellingham kommer til at ligge bag dem, og englænderen skal se at finde målene frem, hvis han fortsat drømmer om at blive Pichichi, efter Gironas angriber Dovbyk scorede igen i går og dermed lagde sig i spidsen på topscorerlisten med to mål.

Først og fremmest handler det dog om at sikre de tre point og cementere magtforholdet mellem de to klubber netop nu. Det vil gøre det langt nemmere at vende fokus helt og holdent mod Champions League og Bayern München. Det er Tv2 Sport X og tv2 play, der viser kampen med optakt fra klokken 20 og kampstart klokken 21. Rigtig god Clásico derude!

Real Madrids forventede hold: Lunin, Váquez, Rüdiger, Tchouaméni, Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos, Bellingham, Rodrygo, Vinícius.

Log-på for at kommentere


Ramos4 svaret på emne: #1 1 uge 5 dage siden
Barca er i store problemer. Rent økonomisk skal de skaffe €80m inden 1. juli. Det er hvad jeg hører hvert fald. Sportsligt har de en Lewandowski der er ved at være over-the-hill og i øvrigt er på en kontrakt hvor hans løn stiger hver sæson. De Jong er den bedst betalte spiller i La Liga og har i øvrigt en lignende kontrakt, som jeg forstår det. De er nødt til at sælge en eller to profiler denne sommer for at overleve. Eller gå væk fra at være medlems-ejet og simpelthen sælge nogle %'er af klubben.

Det eneste de har tilbage er offer-kortet. Intet andet kører for dem. Laporta spiller helt ekstremt på at få dem til at ligne ofre, for at fjerne fokus, men det ændrer ikke på deres aktuelle situation.

De er så også ved at bygge nyt stadion, med lidt flere restauranter, sæder osv. men uden tag og uden mulighed for at fjerne græsset. Dvs. det kan stadig kun bruges på kampdage. De betaler €1,4b for at øge deres indkomst via stadionet minimalt. Hvad deres hal ved siden af kan generere af indtægter ved jeg så ikke.
Kasillas's profilbillede
Kasillas svaret på emne: #2 1 uge 5 dage siden
​Javier Tebas, som Barca-fans ellers påstår favoriserer Real Madrid, var ganske imod Real Madrids kloge forslag om at implementere mål-teknologi. Han var imod, fordi teknologien ville koste 4 mio. euro årligt, som han synes var for meget. I stedet for foreslog han, at han skulle have en lønforhøjelse fra €3.36 millioner op til €5.4 millioner per år, hvor Real Madrid stemte imod,... men hvor Barca stemte for.😂

Og så skete det!: Under El Classico var der måske eller måske ikke et mål for Barca, som ingen kan verificere med 100% sikkerhed.

I stedet for insisterer den (store) del af mindre-begavet Barca-fans fortsat, at Tebas er i lommen på Real Madrid.😂

Og for at aflede opmærksomheden fra Barcas nedslående situation med både Negreira-sagen, sportslige fiasko og økonomisk krise, spiller Joan Laporta på denne primitive stemning hos Barca-fans, og harcelerer over det manglende mål på trods af deres støtte til Tebas' politik og lønforhøjelse. 

F.C. Barcelona - Klubben som er mere end en klub! 🤡🤡🤡
Ramos4 svaret på emne: #3 1 uge 6 dage siden
Det største røveri i El Clasico var at Yamal blev MotM.
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #4 2 uger 58 minutter siden

Siempre Madrid post=174786 skrev:

NadaMás post=174785 skrev: ​Det eneste tilbageværende formål i La Liga - Foruden lige at samle de sidste syv point er sammen - Er vel også at spillerne kan holdes varme til Bayern-kampen, men uden at overanstrenges. Arda bør kunne få spilletid, men det skulle ikke undrer mig hvis vi stadig ikke ser en startplads. 

​Carlo lover ham masser af spilletid.

​det var også min opfattelse af pressemødet
Siempre Madrid's profilbillede
Siempre Madrid svaret på emne: #5 2 uger 2 timer siden

NadaMás post=174785 skrev: ​Det eneste tilbageværende formål i La Liga - Foruden lige at samle de sidste syv point er sammen - Er vel også at spillerne kan holdes varme til Bayern-kampen, men uden at overanstrenges. Arda bør kunne få spilletid, men det skulle ikke undrer mig hvis vi stadig ikke ser en startplads. 

​Carlo lover ham masser af spilletid.
NadaMás's profilbillede
NadaMás svaret på emne: #6 2 uger 2 timer siden
​Det eneste tilbageværende formål i La Liga - Foruden lige at samle de sidste syv point er sammen - Er vel også at spillerne kan holdes varme til Bayern-kampen, men uden at overanstrenges. Arda bør kunne få spilletid, men det skulle ikke undrer mig hvis vi stadig ikke ser en startplads. 
madrid2000's profilbillede
madrid2000 svaret på emne: #7 2 uger 4 timer siden

9eren post=174776 skrev: Der er tv stationer som har prøvet at lave vinkler som de gør ved offside. På de billeder er bolden smaldt stadig på stregen, men synes ikke det er utroværdigt.

Fremadrettet, få lavet mål teknologi

​Nu er der rig mulighed for at give ham maksimum spilletid i de resterende La Liga kampe, så kan han vise hvad han dur til.

Jeg håber Ancelotti indser dette, og også giver Nico Paz masser af spilletid.
 
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #8 2 uger 5 timer siden
Jeg trækker lige min kommentar om Arda tilbage. Han var på holdbilledet smilende i omklædningsrummet.
Chamartin's profilbillede
Chamartin svaret på emne: #9 2 uger 5 timer siden
​I øvrigt super god stil af Barcelona og Spotify, at Barcaspillerne løb rundt i en spillertrøje, der reklamerede for columbianske Karol G, der spiller 4 koncerter i Spanien til sommer - alle 4 på Estadio Santiago Bernabeu. Vi takker herfra, haha.
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #10 2 uger 6 timer siden
Der er tv stationer som har prøvet at lave vinkler som de gør ved offside. På de billeder er bolden smaldt stadig på stregen, men synes ikke det er utroværdigt.

Fremadrettet, få lavet mål teknologi
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #11 2 uger 7 timer siden
Arda Güler er fortid i Real Madrid er jeg sikker på. I går fejrede han slet ikke med holdet og var vist gået ind i omklædningen.
NadaMás's profilbillede
NadaMás svaret på emne: #12 2 uger 12 timer siden
​Målet bliver jo ikke dømt, da det ikke kan siges med 100%-sikkerhed at den var inde .. Men synes godt nok den så inde ud - På to af vinklerne faktisk.

Nu er der i hvert fald en stærk case for at det skal indføres fra næste sæson, så det skal bare sættes i gang.

Nu tilsmilede det i dag Real at der ikke er sådan en teknologi pt., men det skal jo aldrig være de vilkår man vinder på - Det er der intet sjovt i. 

Den kunne ikke bevises inde i aften, og så er den i lovens øjne ude, men fra næste sæson skal ingen hold stå i den situation.
Real HWL's profilbillede
Real HWL svaret på emne: #13 2 uger 12 timer siden

Ramos4 post=174772 skrev: Vildt at Tebas er imod mållinje teknologi. Godt at han forhåbentligt snart er fortid.


Manden er jo sindssyg. Der florerer nogen billeder rundt på de sociale medier som Canal plus skulle have offentliggjort hvor hele bolden ikke er inde over stregen.
Ramos4 svaret på emne: #14 2 uger 12 timer siden
Vildt at Tebas er imod mållinje teknologi. Godt at han forhåbentligt snart er fortid.
Fondo_Sur's profilbillede
Fondo_Sur svaret på emne: #15 2 uger 13 timer siden
Det er lidt latterligt, at det endte med en sejr. Offensiven havde ingen kræfter. Camavinga var et tikkende rødt kort. Overlod alt for meget af initiativet til de blå-røde, og derfor må de være ekstra skuffede. De kan heller ikke trøste sig med, at det bliver bedre i næste sæson. Vi regner jo alle med, at dette unge Real Madrid hold kun bliver bedre med tiden.
Real HWL's profilbillede
Real HWL svaret på emne: #16 2 uger 14 timer siden
​Hvis man ikke kan smadre dem 5-0, så er det her også en fantastisk måde at vinde på :D Hey Juuuude
madrid2000's profilbillede
madrid2000 svaret på emne: #17 2 uger 14 timer siden
Fedt vi vandt!
Jeg synes spillerne virker trætte, derfor bør samtlige nøglespillere hviles indtil Bayern kampene er overstået.

Ingen grund til at spille Vini, Rodrygo, Bellingham, Carvajal, Velverde, Carvajal, Mendy, Kroos og Rudiger mere.
NadaMás's profilbillede
NadaMás svaret på emne: #18 2 uger 14 timer siden
​Havde aldrig troet at sæsonen kunne blive så fænomenal, havde man spurgt mig i sommers.

Det er jo ganske enkelt for vildt, at vinde La Liga, og være favorit til ChL, uden en fucking angriber. Det gik tilmed overraskende stærkt for holdet at tilvænne sig det nye system.

I starten af sæsonen sagde alle at luften ville gå af ballonen når Jude stoppede med at score så meget - Det gjorde den ikke!!!
SeQueda's profilbillede
SeQueda svaret på emne: #19 2 uger 14 timer siden
​Den fedeste uge i mands minde. 

Sådaaaannnn!!
Ramos4 svaret på emne: #20 2 uger 14 timer siden
Skal det være remontada HVER gang?

Men fedt. Så kan vi hvile mod Sociedad og forberede os på Bayern.
Lars1991 svaret på emne: #21 2 uger 14 timer siden
​Vi var godt nok lidt sløve i anden halvleg, forstår aldrig hvorfor Ancelotti altid skal vente så længe med sine udskiftninger. 

Men det endte jo godt, Lucas er bare en legende. Tillykke med mesterskabet allesammen! Så det CL!
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #22 2 uger 14 timer siden
Ingen følelser i studiet. Jeg havde sgu ikke kunne holde kæft
mohbar svaret på emne: #23 2 uger 14 timer siden
​Yamal MOM??! Det var da helt klart Lucas Vazquez!
elle44's profilbillede
elle44 svaret på emne: #24 2 uger 14 timer siden
Kæft hvor var det dejligt! Sikke en kamp af Lucas!!
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #25 2 uger 14 timer siden
Fandme en fed sejr

Seneste artikler...